TAK FOR I ÅR

Gårdbutikkens sidste åbningsdag er søndag 8/7 2018

Kære alle

Vi på Holtgaard er nu parate til at sige: TAK FOR I ÅR! Jordbærrene giver os i øjeblikket deres allersidste søde bær, som det fortsat er muligt at købe i gårdbutikken ugen ud. Vinduet for selvpluk lukkes hastigt i, men har du tid inden søndag, så book gerne en af få tider, som er til rådighed i vores bookingsystem. Det er stadig muligt at finde søde Sonata, Florence eller Malwina - som igen i år smager fortræffeligt. I gårdbutikken har vi nyopgravede kartofler, nyslynget honning samt en smule kirsebær fra vores egne træer. Besøg os gerne en sidste gang i år og giv dig selv årets sidste smagsoplevelse af Holtgaards økologiske jordbær. Gårdbutikkens sidste åbningsdag er søndag d. 8/7 2018. Det er ligeledes sidste chance for at bestille 10 bakker frysebær for 200 kr, til afhentning på Holtgaard i tidsrummet 10-11.

Igen i år er vi blevet forbløffet over den enorme interesse for selvpluk af vores jordbær og ærter. Det er dejligt at møde så mange glade selv-plukkere som får en god oplevelse her på Holtgaard. I år startede selvpluk en del tidligere på grund af de mange solbeskinnede dage - heldigvis tøvede I ikke med at troppe op med både små og store skåle. Uden jer var mange gode bær gået tabt, fordi vi ikke selv kunne følge med i samme tempo, som bærrene modnede.


Sæsonen i år står som en soleklar kontrast til sidste års regnfulde sommer, som gjorde livet surt for os alle. Vi er meget imponerede, men også forundrede over, hvor godt vores jordbær har klaret varmen og tørken. Det er ikke muligt for os at vande vores planter, så de har måttet klare sig udelukkende med morgenduggen samt det vand, som de har kunnet finde dybt nede i vores lerjord. De må have meget dybe rødder! Ærterne har desværre lidt meget mere og har været slemt angrebet af bladlus, i langt højere grad end vi før har oplevet. Desuden var der meget dårlig fremspiring af vores seneste hold ærter på grund af utilstrækkeligt tilgængeligt vand i jorden efter såning. Vi håber dog, at I ærte-elskere har fået stillet jeres behov, bare en smule, i løbet af sæsonen.


TAK FOR I ÅR til alle Jer som har kørt både korte og lange afstande for at besøge Holtgaard, og til alle Jer som har handlet vores jordbær og ærter rundt omkring i lokalområdet - det betyder meget for os, at I støtter op om den gode smag. Vi håber at se Jer igen i 2019.

Søde jordbærhilsner
Holtgaard