PLUK EN BLOMST

28/7 2018

Kære alle

Hermed en varm opdatering fra vores lille økologiske landbrug.


Hvis I bevæger Jer en tur ud i høst-landskabet via landevejene, er I muligvis stødt på farverige blomster-striber langs markerne, som I mange steder er velkomne til at plukke af. Kører I forbi Holtgaard på Gyllingnæsvej i den kommende tid, er det muligt at plukke flotte solsikker til dig selv, eller en du holder af - det er helt gratis! Blomsterstriben er et samarbejde mellem Landboforeningen Odder-Skanderborg, Nordic Seed og Økologisk Landsforening og går under navnet “Mad til bierne”. Kampagnen sætter fokus på bierne, som i tiden er truede på mange fronter, heriblandt mangel på mad. Vi mennesker er dybt afhængige af bierne i naturen, da de spiller en vigtig rolle i bestøvningen af vores afgrøder. Af hensyn til bierne bedes I kun plukke hver anden solsikke. Det er en god ide at medbringe en kniv eller en grensaks for at skære solsikkens stængel. Kom gerne indenfor de næste 14 dage, da solsikkens blomstring er kortvarig i denne varme.


Del gerne dit solsikke-billede på vores facebook side.


Læs mere på www.madtilbierne.dk


Efter en kort og intensiv jordbærsæson, blev der i år stort set ingen pause mellem høst af jordbær og høst af vores økologiske kornafgrøder. I år har vi indtil videre høstet hvidkløver, havre og vinterhvede med blandede udbytter på grund af tørken. Ligeledes er halmen nu i hus.


I øvrigt bliver der på landsplan arbejdet på at fremavle nye kornsorter, specielt velegnede til økologi. Holtgaard deltager i processen ved at lægge jord til forsøgene, som kører på 5. år. Det er et samarbejde mellem Nordic Seed og Økologisk landsforening. Vi har netop haft besøg af deres lille mejetærsker, specielt designet til at høste sortsforsøg. Kryds fingre for at det lykkes, at skabe noget nyt værdifuldt til landbruget.